Седемнайсет години след  България в последния неуспешен опит за съживяване на своята автомобилна индустрия, страната е закован нови надежди на старта на масово производство на коли по  китайски  Великата китайска  стена  значка, дължими във вторник.

Първата кола, събрани тук, се разточва в средата на ноември миналата година във фабрика близо до град  Ловеч , Северна  България . Масовото производство обаче ще бъде стартиран с официалното откриване на завода на 21 февруари.

С откриването на новия си завод в  България  Великата  стена  Motors  става първият  китайски  автомобилен производител за сглобяване на автомобили в Европейския съюз.

Коли, произведени от  Великата китайска стена на Китай ",   вече са хит на българския  пазар през октомври миналата година чрез мрежа от дванадесет стаи представителни шоу в цялата страна.

Voleex C10  седан  Hover H5  SUV  и  пикап жребец,   са три различни модела превозни средства, които  китайски  производител на автомобили  Great  Wall Motor Co  и  българската компания  "Литекс Моторс  ще произвежда в град Ловеч , Северна  България , на изключително конкурентни цени.

Очакванията са за фурор най-малкото заради ниските цени на автомобилите.

Great  Wall  Motor Company , един от  най-големите автомобилни производители в Китай ", подписан съвместно предприятие (JV) сделка с Българска  холдингова компания Литекс Комерс, в присъствието на китайския  вицепрезидент Xi Jinping и  българския  премиер Бойко Борисов в края на 2009 г..

Заводът ще има годишен производствен капацитет от 50000 единици и монтаж на четири различни модела - полезност спортни автомобили ( SUV ), пикап  и два модела леки автомобили, които се очаква да бъдат продадени в страните от Европейския съюз.

Общата първоначална инвестиция е около 97 млн. евро, може да достигне 300 млн. евро, ако проектът е успешен. Китайската  компания е осигурила 10% от парите, а останалата част е обвито от  Литекс Моторс ", собственост на Петрол бизнесмен и собственик на футболния клуб на" Литекс "Гриша Ганчев.

Колите се очаква да бъдат продадени по  Великата китайска  стена  значка, повишаване на продукцията на фирмата от около 400,000 в момента.

Проектът се счита за нищо друго, освен опит за преврат, за  България , което понастоящем не произвежда всички пътнически автомобили, въпреки че тя има скромна, но успешно компоненти на автомобилната индустрия.

Централата ще бъде разположена точно към експортния пазар и от време на производството да започне, на автомобилния пазар се очаква да се изпитва след спад подем.

Това също може да бъде последният шанс за съживяване на местната автомобилна индустрия, след като в средата на 1990-те Rover създаде смесено дружество с  българската  група на Дару в Варна, която се провали, защото на слаба пазарна стратегия, високите цени и по-силен конкурент в лицето на Skoda.

Readed: 130