04.11.2020

УС прие промени в Устава и правилника на Арбитражния съд при БСК и обнови неговия състав.

Бяха изслушани доклади във връзка с механизма за определяне на МРЗ и Националния план на България за възстановяване и устойчивост.

За членове на БСК бяха приети пет търговски дружества.

Днес, 4 ноември 2020 г., се проведе онлайн заседание на Управителния съвет на Българската стопанска камара.

УС на БСК прие промени в Устава и в Правилника на Арбитражния съд (АС) при БСК. Освен това, за членове на Президиума на АС при БСК избрани проф. Ганета Минкова и Явор Нотев. За членове на Арбитражната колегия бяха избрани адв. Емил Емануилов - съдружник в АД „Камбуров и съдружници“, адв. Стефан Георгиев – управляващ съдружник в АД „Георгиев, Русинов и Ко“, и адв. Петя Мургова – управляващ съдружник на АД ”Мургова и партньори”.

Членовете на УС на БСК изслушаха информация за предложения на членове на Камарата по Националния план на България за възстановяване и устойчивост, както и информация за хода на преговорите за сключване на Тристранно споразумение за механизъм за определяне на минималната работна заплата за страната и на браншово ниво.

За пълноправни членове на БСК на днешното заседание на УС бяха утвърдени пет дружества:

  1. "Дио Фудс" ООД с предмет на дейност – производство на хумус, производство на хранителни стоки. „Дио Фудс“ ООД работи в областта на производството на здравословна и чиста храна. Фирмата е популярна под търговската марка Sweet Twins. Водещо в концепцията на дружеството е производството на висококачествени хранителни продукти, които се обновяват постоянно. Компанията започва работа през 2017 г. с производство на хумус по домашна рецепта и за кратко време хумусите Sweet Twins се намират във витрините на десетки магазини в София. През есента на същата година, идеята за истински хумус по домашна рецепта получава признание и подкрепа от водещите търговски вериги „Фантастико“ и „345“. През лятото на 2018 г. усилията на „Дио Фудс“ са оценени и от международната търговска верига „Билла България“. По този начин хумусите Sweet Twins могат да бъдат закупени във всички филиали на веригата на територията на цяла България. За три години компанията е разработила широк асортимент от различни видове хумус с високо качество, напълно натурални и приготвени със съвременната производствена технология, която прави всички консерванти ненужни и пази храната свежа за по-дълго.
  2. "Музей на илюзиите" ООД с предмет на дейност – музейна дейност, организация на събития. Музеят на илюзиите в София отваря врати в началото на 2020 г. Представлява нестандартно пространство от 400 m2 площ и е разделен на няколко зали: историческа зала с различни картини, зала с оптически илюзии, стая с фосфорен тапет, в която може да се рисува със светлина или да се остави отпечатък на сянката си върху стената, обърната стая. В него посетителите загубват представа за реалността и се потапят в света на илюзиите. Музеят на илюзиите в София е част от европейска група музеи, която е основана в Литва. Състои се от илюзии, които са свързани с оптически измами и възприемане на перспективите. Музеят цели да представи един по-богат и по-качествен метод на обучение по забавен начин.
  3. "Банк Тех Сис" ООД с предмет на дейност – производство на машини със специално предназначение – разработване, планиране, производство, инсталиране, поддръжка и търговия на всякакъв вид банково оборудване и такова, свързано с банкови или разплащателни операции /хардуерно и софтуерно/, предлагане и осигуряване на услуги с такова оборудване, даване под наем на същото, осигуряване и производство на консумативи за него. „Банк Тех Сис“ ООД е доставчик на технологии за обработка на пари в брой, с което позволява на бизнеса по целия свят да обработва монети, банкноти и билети по-ефикасно, като намалява рисковете, свързани със сигурността, и подобрява опита на своите клиенти. Дружеството им над 25-годишен опит и е един от водещите доставчици на технологии за обработка на пари в брой в страната: производство на валидатори на банкноти, рециклиращи банкноти, бункери за много монети и продукти за продажба на билети, които всеки ден управляват милиони транзакции за някои от водещите световни компании. Като световна технологична компания, ориентирана към иновациите, „Банк Тех Сис“ ООД изследва и разработва широка гама от най-съвременни продукти за обработка на пари в брой за пазарите на игри, забавления, търговия, търговия на дребно и пазаруване. Чрез своята сервизна мрежа в цялата страна „Банк Тех Сис“ ООД предоставя услуги за превантивна профилактика и извънгаранционна поддръжка и ремонт на всякакво банково оборудване, калибриране и настройка на монетоброячни и банкнотоброячни и сортиращи машини, адаптация на автоматични детектори към новите банкноти и др.
  4. „Вълчеви Транс“ ООД с предмет на дейност – вътрешен и международен транспорт, спедиционни и превозни сделки; пътнически и товарни услуги в страната и чужбина; туристическа, хотелиерска и ресторантска дейност; счетоводни услуги; счетоводни консултации. Дружеството е регистрирано в началото на 2019 г.
  5. „Елеоноре“ ЕООД с предмет на дейност – недвижими имоти – оценка на недвижими имоти и търговски предприятия, информационен туристически сайт. „Елеоноре“ ЕООД развива своята дейност от 2015 година, изготвяйки оценка на дълготрайни и краткотрайни материални активи, оценка на капитала на търговски дружества, оценка на инвестиционни проекти; осъществява сделки с недвижими имоти, управленско и бизнес консултиране, информационни услуги, рекламна дейност. В дейностите на дружеството влиза и изготвяне на експертизи, анализи и проучвания, организиране на бизнес семинари, конференции и симпозиуми.

Дата: 04.11.2020

Източник: БСК

Прочетено: 2657