08.04.2024

На 8 април 2024 г. Добри Митрев, председател на Българската стопанска камара, изнесе публична лекция пред студенти в Нов български университет (НБУ). Инициативата за срещата идва от департамент „Администрация и управление“ и доц. д-р Ботьо Захаринов.

По време на лекцията Добри Митрев запозна студентите с ключови моменти от 44-годишната история на БСК, мисията и целите на организацията. Студентите бяха запознати с постигнатите успехи на БСК, в резултат на активното участие на Камарата в системата за социален диалог на национално и международно ниво.

Пред студентите той представи вижданията си за състоянието на икономиката и за основните проблеми, които възпрепятстват позитивното й развитие.

Сред основните предизвикателства Добри Митрев посочи: бързата и невидима, но осезаема трансформация на пазара на труда, нецелесъобразната регулаторната тежест върху бизнеса, трайно настанилата се политическата нестабилност, неправилното управлението на ресурсите и големите предизвикателства пред Зелената сделка.

Сред дискутираните теми бе определянето на минималната работна заплата и максималния осигурителен доход, пазарните отношения, които трябва да са с предимство пред административните регулации, и ролята на предприемачеството.

Моята най-голяма надежда за България обаче не е в това, което ние ще свършим, а в това, което предстои да направи вашето поколение. Имате образованието, имате уроците от миналото, имате десетки добри примери, имате и откъде да черпите непрекъснато знания и опит – вярвам, че можете да направите страната ни по-добро място за живеене и за правене на бизнес”, каза в края на срещата с второкурсниците председателят на БСК.

Дата: 08.04.2024

Източник: БСК

Прочетено: 318