13.03.2024

За членове на БСК бяха приети пет търговски дружества и една браншова организация

На 13 март 2024 г. се проведе заседание на Управителния съвет (УС) на Българската стопанска камара (БСК). Членовете на УС бяха запознати с основните акценти в оперативната дейност на БСК в периода между двете заседания на УС (от 10 януари до 13 март 2024 г.). Бяха утвърдени приоритети на БСК във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент. Приети бяха Годишният доклад за дейността и Годишният финансов отчет на „БСК Комерсконсулт“ ЕООД за 2023 г. Дружеството е 100% собственост на БСК и е регистрирано през 1998 г., а основният му предмет на дейност е издаването и заверката на сертификати за произход на стоки, както и други външнотърговски документи.

На днешното заседание на УС за пълноправни членове на БСК бяха приети пет търговски дружества и една браншова организация:

  • Адвокатско дружество "Тончева и партньори", създадено през 2007 година като приемник на дейността и традициите на търговско дружество „Модус Консулт”. В своята 28-годишна история дружеството се е утвърдило като желан партньор за много български и чуждестранни компании, клонове и представителства, физически лица, неправителствени организации и публични органи. Адвокатско дружество „Тончева и партньори” е изградило партньорска мрежа от топ професионалисти в сферата на счетоводството, одита, маркетинга, продажбите, бизнес структурирането, медиацията, кредитното посредничество, проектното финансиране, финансовите анализи и друга необходима експертиза, за да посреща комплексните нужди на своите клиенти.
  • „Карол“ АД – група от компании, предлагащи финансови продукти и услуги. Дружеството е водещ посредник с 30-годишна история на капиталовите пазари. Групата „Карол“ е със седалище в София и има над 80 офиса в страната. Компанията предлага услуги за търговия на местни и глобални финансови пазари, инвестиционно банкиране, управление на активи, застраховане и осигуряване, поземлено банкиране и дялово финансиране, които достигат до хиляди индивидуални, корпоративни и институционални инвеститори и клиенти. Компаниите от групата „Карол“ са партньори и представители за България на водещи глобални финансови институции. Компанията предоставя възможности за търговия както на Българска фондова борса, така и на над 100 международни финансови пазара, благодарение на партньорствата със световните лидери Interactive Brokers и CMC Markets. „Карол“ АД е посредникът сключил най-голям брой сделки на Българската фондова борса в 17 поредни години (2002-2018 г.).
  • „РЕКО“ ЕООД / Fishing Market, с предмет на дейност „търговия с лодки, извънбордови и ел. двигатели, сонарна, морска и навигационна техника, къмпинг оборудване и др.“. „РЕКО" ЕООД вече 20 години е известно с името на сайта си Fishing Market – утвърдена марка в областта на риболовната екипировка, продажбата на сонари, лодки и извънбордови двигатели. Дейността на компанията е свързана с търговия на едро и дребно. Официален представител и вносител на световно известните брандове Penn, JRC, Shakespeare, Mitchell, Berkley, Abu Garcia, Chub, Sebile, Stren и Spiderwire. „РЕКО" ЕООД е ексклузивен представител за България на украинската марка за надуваеми лодки Оmega, отличаваща се с изключително високо качество на своите продукти, както и 5 години гаранция. В портфолиото са и стоки на руската фирма за висок клас надуваеми лодки Admiral, както и уникалният и иновативен сонар на литовската фирма Deeper - Smart Sonar, който е революционен продукт в света на смарт технологиите, използвани в риболова. "РЕКО" ЕООД и Fishing Market са официален дистрибутор на Raymarine, Lowrance, Garmin, Humminbird, Simrad, Yamaha, Honda, Tohatsu, Suzuki, Mercury, Zodiac, Kolibri, Bark, Intex, Motorguide, Quicksilver, Motul, Minn Kota, Haswing, Brenderup, Trigano и Parsun.
  • „Кампус моторс“ ООД, с предмет на дейност „търговия с леки и лекотоварни автомобили до 3,5 т; търговия с други автомобили под и над 3,5 тона; ремонт и поддръжка на моторни и други превозни средства.
  • Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина“ ЕАД - най-големият диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България, обслужващ население от цялата страна, който разполага с 1 290 легла и 103 места за краткотраен престой, най-модерна апаратура и висококвалифицирани кадри – университетски преподаватели, национални и регионални консултанти. Болницата има сключен договор с РЗОК за 285 клинични пътеки и е оборудвана с най-модерна апаратура, позволяваща съвременна диагностика и лечение. Постигането на високо качество е една от главните цели на лечебното заведение. Доказателство за това е сертифицирането на УМБАЛ “Св. Марина” ЕАД – Варна съгласно изискванията и стандартите за управление на качеството на Европейската фондация по управление на качеството (EFQM – European Foundation of Quality Management), което се прави за първи път в България  “сертификат за управление на качеството“. След придобиването на второ ниво, през 2014 г. лечебното заведение получава  сертификат за управление на качеството “Recognized for Excellence 3 star”, което е най -високата възможна степен.
  • Асоциация на университетските болници в Република България - сдружение с нестопанска цел, в което членуват университетски лечебни заведения в страната и има за цел да подпомага, обединява и координира цялостната дейност на своите членове в защита на техните законни интереси. Със своя експертен потенциал и уникално съчетание от научни изследвания, образование и медицинско обслужване, сдружението се стреми активно да съдейства за по-нататъшното успешно реформиране на здравеопазването в България за постигане на по-високо качество на предлаганите медицински услуги; качествено медицинско университетско образование; адекватни условия на труд за медицинските кадри; адекватно заплащане на медицинския труд. Към настоящия момент в Асоциацията членуват 24 университетски болници, сред които “Александровска”, “Св. Марина”, “Лозенец”, СБАЛ по детски болести, „Аджибадем Сити Клиник“ УМБАЛ Токуда, УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков” („Св. Екатерина“), УМБАЛ “Св. Иван Рилски”, Национална кардиологична болница, „Майчин дом”, „Света Анна”,  „Пирогов”, ИСУЛ и др.

Дата: 13.03.2024

Източник: БСК

Прочетено: 500