21.03.2023

Стопанска камара - Шумен проведе Общо събрание на 15-ти март 2023 г. Гости на заседанието бяха представители на местната и държавната администрации, както и Добри Митрев - председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара.

Сред гостите беше и кметът на гр. Шумен, който даде висока оценка за партньорството между Община Шумен и Стопанска камара - Шумен, и благодари за успешната кампания „Помогни сега!“, проведената в сътрудничество с местния бизнес в разгара на ковид кризата.

Добри Митрев поздрави СК-Шумен за постигнатите резултати, направи характеристика на стопанската конюнктура и очерта предизвикателствата, които стоят пред българския бизнес.

Участниците в Общото събрание приеха Отчета за дейността на Управителния и на Контролния съвети за периода 2014-2022 г., Насоките за дейността на Ск-Шумен за периода 2023-2028 г., бюджета на организацията за 2023-2028 г., изменения и допълнения в Устава и промени в дължимостта и размера на членския внос.

Беше избран и нов Упраавителен съвет на СК-Шумен в състав:

  1. Борислав Петков Караджов - ръководител на отдел в „Ал и Ко“ АД;
  2. Николай Тончев Тончев – управител на „Ники БТ“ АД;
  3. Проф. д.и.н. Георги Велков Колев - ректор на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“;
  4. Николай Христов Николов - председател на Народно читалище „Добри Войников -1856“;
  5. Тодор Нейков Тодоров – прокурист на „Винекс Преслав“ АД;
  6. Николаос Христодулу - изпълнителен директор на „Ново стъкло“ ЕАД;
  7. Стоян Данков Добрев - прокурист на „Барс АД“;
  8. Машка Вълчкова Крумова - директор на Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев”;
  9. Владислав Валентинов Върбанов – управител на „Телепол ЕООД“.

За председател на Управителния съвет беше изрбан Борислав Караджов.

Новият състав на Контролния съвет (КС) е: Джелил Алиев (председател на КС), Снежана Павлова (член на КС) и Владислав Пенев (член на КС).

Дата: 21.03.2023

Източник: БСК

Прочетено: 952