30.06.2017

Курсът беше с продължителност 60 часа, 10 от които бяха практически. Обучаваните имаха възможност да практикуват придобитите знания върху електрически кабриолет, Рено ЗОИ и атрактивната електрическа тротинетка.

На 30.06.2017 г. завърши първият курса за преподаватели по електрическа мобилност, проведен във ВТУ "Тодор Каблешков" в София.

Тяхната квалификация вече отговаря на нуждите за обучение на новите специалности в професионалните гимназии в София, Своге, Варна и Хасково.

Курсът беше с продължителност 60 часа, 10 от които бяха практически. Обучаваните имаха възможност да практикуват придобитите от курса знания върху електрически кабриолет, Рено ЗОИ и атрактивната електрическа тротинетка.

Скоро ще стартира обучението и на следващия курс преподаватели.

Всичко това е необходимо, защото бизнесът вече усеща липсата на кадри, които да са обучени за услугите съпътстващи електрическата мобилност - техници, монтьори и други. Практиката показва, че местният бизнес е готов да изпрати редица свои служители на обучение в чужбина, защото тук не съществуваше подходяща среда, в която да бъдат обучавани.

Тази система за създаване на устойчиви кадри, по която работи екипът на ИКЕМ, ще обърне този процес в полза на бизнеса и младите хора в България.

Дата: 30.06.2017

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1954