26.04.2017

ВТУ "Тодор Каблешков" и Националната браншова организация за електрическа мобилност - ИКЕМ сключиха стратегически важен договор.

Договорът регулира взаимодействието в рамките на общ  модел за обучение на преподаватели в професионалните гимназии и Центрове за професионално обучение (ЦПО), които ще обучават ученици и обучаеми по специалностите за нуждите на електрическата мобилност.

Договорът бе подписан от Ректора на ВТУ проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова и Председатела на УС на ИКЕМ, Илия Левков.

Това е резултат от дългогодишна съвместна дейност, а ВТУ "Тодор Каблешков" е един от най-силните членове на организацията. Подписването на този договор е в продължение на взаимно поети ангажименти.

Събитието беше част от програмат ана "Ден на отворените врати" и съвпадна с провеждането на едно забележително събитие – Изложение „ТрансТренд 2017”  „Иновации, бизнес и образование в транспорта 2017”. Крупно събитие, целящо да събере на едно място заинтересованите страни от бързо променящия се свят на инженерните технологии.

Изложението, както и Денят на отворени врати са част от мащабната програма, посветена на 95-годишнината от създаването на ВТУ „Тодор Каблешков”. Двете събития представляват интерес за учениците от средните училища в България. Те ще се запознаят както с най-новите постижения в транспорта, така и с възможностите за обучение в транспортния университет, с условията за пълноценен живот, образование, спорт и отдих.

 

Дата: 26.04.2017

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 2139