22.12.2016

ИКЕМ взе участие в първата публична среща на Координационния съвет за изработване на визия за София 2050г и крайградските територии.

Срещата се проведе на 21 декември от 16.00 във фоайето на УАСГ (бул. Христо Смирненски 1) и бе организирана от Координационния екип към НАГ.

В края на 2016 година безпилотни автобуси вече се движат по булевардите на Хелзинки като част от общия транспортен поток, в Барселона туристически фирми предлагат на клиентите си пътешественически преживявания чрез VR очила, а в САЩ Airbus готви за изпитания първите си летящи коли.

Това е първата от поредица срещи от този тип. Нейната цел е да направи публична експертизата в областите на специализация на различните поканени организации чрез целенасочен процес на събиране на идеи.

Срещата е част от работата на координационния екип по съставянето на методика за изработване на Визия за София, която следва да бъде готова до края на януари 2017 г. До края на януари ще бъдат организирани няколко подобни публични срещи, но с различни участници, за да бъдат събрани много и разнообразни мнения за предизвикателствата и потенциала за развитие на София.

Съдържателната и по-задълбочена работа по Визията ще започне след януари, следвайки предложената методика.

 

Дата: 22.12.2016

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1786