11.11.2016

11 ноември - Ден на охранителя и частната охранителна дейност

На 11 ноември Православната църква почита Свети Мина – воин, пазител и покровител на семейството, а ангажираните в сферата на частната охранителна дейност отбелязват своя професионален празник.

По този повод ръководството и екипът на Българската стопанска камара поздравяват членовете на браншовите организации в сектора (членове на БСК) - Българска камара за охрана и сигурност (БКОС)Национална асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО)Национална асоциация на фирмите, охраняващи с технически средства (НАФОТС) и Индустриален клъстер "Сигурност".

Желаем на всички заети в сферата на охраната и сигурността здраве, благополучие и постигане на личните и професионални цели, които са си поставили. Нека Св. Мина ги закриля при осъществяването на високо отговорната мисия да пазят живота и имуществото на гражданите и фирмите.

Поздравителен адрес до заетите в сектор "Охрана и сигурност" изпрати и изпълнителният директор на Индустриален клъстер "Сигурност" Татяна Иванова.

_______

В сектора на частните услуги за сигурност са ангажирани над 1000 фирми с повече от 58 000 служители.

Сред основните проблеми в сектора са остарялата и некачествена нормативна база, непосилната административна тежест, наличието на порочни практики и заобикаляне на Закона за обществени поръчки, както и големият „сив сектор". Като сериозен проблем за сектора се очертава и ниската квалификация на заетите в него, предпоставка за което е липсата на учебни заведения и програми за подготовка на екипите, както и неприлагането на разработения секторен компетентностен модел.

Дата: 11.11.2016

Източник: БСК

Прочетено: 2063