26.09.2016

Днес, 26 септември 2016 г., Българска стопанска камара (БСК) и Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес (РАПМСБ) подписаха Меморандум за разбирателство. Според документа двете страни ще работят по намирането на нови бизнес партньори, ще организират посещения на двустранни бизнес срещи, ще си съдействат по подготовката и организирането на съвместни събития за малките и средни предприятия.

Като основен проблем, който се дискутира по време на срещата, бе липсата на квалифицирани кадри. Дефицитът и за двете страни е критичен при автосервизни специалисти, специалисти електроника, автоматизация, компютърна и комуникационна техника, специалисти в енергетиката, строителството, хранително - вкусовата, химическата и металургичната промишленост и от този недостиг на квалифицирана работна сила страдат най-вече малките и средните предприятия, тъй като всякаква развойна дейност е сведена до критично ниво.

От страна на БСК подпис под документа постави зам. – председателят Георги Шиваров. “Българският бизнес трябва да е отворен към инвестиции и не трябва да се страхува да инвестира в нови продукти, трябва да търси нови ниши и партньори, само чрез работеща икономика младите хора ще останат в България”, каза при подписването на Меморандума Георги Шиваров. Споразумението от страна на РАПМСБ бе подписано от зам.-генералния директор Александър Ермошин.

Днешната среща даде възможност всяка от страните да сподели вижданията си и да насочи усилията си към повишаване на конкурентоспособността на малките и средни предприятия.

Дата: 26.09.2016

Източник: БСК

Прочетено: 2843