11.03.2016

Eвродепутатът  Андрей Новаков се срещна с представители на Браншовата организация за електрическа мобилност - ИКЕМ.

Днес eвродепутатът Андрей Новаков се срещна с представители на Браншовата организация за електрическа мобилност - ИКЕМ.

Срещата бе организирана от Калоян Желев, координиращ дейността на Обществения съвет за Умна мобилност и Богдана Ваташка, експерт в областта на бизнес развитието и еврофинансирането.

От страна на ИКЕМ участваха Главния секретар на организацията - Иван Костов  и Грета Георгиева – координатор проекти и програми.

По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за разширяване на обществената подкрепа по проблемите на умната мобилност и дейността на обществения съвет, както и актуални теми и перспективи за развитието й в България.

Като браншова организация за електрическа мобилност, ИКЕМ участва активно в работата на работната група за транспониране на Директива 94/2014 на ЕС за алтернативните горива към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и в работната група съм Министерство на икономиката, за създаване на държавна стратегия за развитие по темата.  

Андрей Новаков очерта реалните перспективи и подчерта, че в качеството си на Евродепутат ще съдейства за популяризиране на умната мобилност и за развитието на електромобилността в България.

Дата: 11.03.2016

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 1803