22.02.2016

Международната селскостопанска изложба АГРА е най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа.

За 25 път в Пловдив ще се проведе международната селскостопанска изложба АГРА, съобщиха от „Международния панаир Пловдив“. Най-голямата платформа на агробизнеса в Югоизточна Европа тази година ще се проведе от 24 до 28 февруари. Традиционно изложението се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, със съдействието на Селскостопанската академия. Одобрена е от Международната асоциация на изложбената индустрия (UFI) - доказателство, че се организира според световните стандарти.

Изложбата е част от мегафорум за агробизнес, храни, вино итуризъм, чието начало бе поставено през 2015 година.

Успоредно с АГРА на територията на панаирното градче се провеждат седем изложения, представящи селското стопанство, хранителната и винената индустрия, винения и кулинарния туризъм. Новият формат привлича повече посетители специалисти и създава по-добри маркетингови възможности за участниците.

Основните браншове са растениевъдство, машини и инвентар за растениевъдството, сортови семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, животновъдство и всичко свързано с него, ветеринарна медицина, научна дейност и разработки, опаковки и опаковъчна техника, услуги и др.

По време на изложението специално участие ще взема Сдружението на производителите на земеделска техника.

Тази година в рамките на АГРА ще бъдат организирани и специализирана изложба за биологично растениевъдство и животновъдство „БиоАгра“. Паралелно се организира Международна изложба за пчеларство АПИ БЪЛГАРИЯ.

АГРА 2016 се провежда съвместно и с Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ, Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти ХОРЕКА ПЛОВДИВ, изложбата на висококачествени италиански храни и вина ВКУСОВЕТЕ НА ИТАЛИЯ.

Дата: 22.02.2016

Източник: fair.bg

Прочетено: 2259