29.01.2016

УС на БСК обсъди доклад за проблемите пред износа и прие Позиция относно присъединяването на България към еврозоната

По време на редовното си месечно заседание на 28 януари 2016 г. Управителният съвет на БСК одобри кандидатурите на три браншови асоциации за членове на БСК. С приемането на Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“, Асоциацията на производителите на електродомакински уреди в България, Професионалната асоциация „Европейски и национални програми за развитие“ и „Акаутинг хеленик“ ЕООД членовете на БСК се увеличиха с общо над 90 фирми, обединени в трите асоциации.

УС на БСК обсъди и готовността на камарата за участие в предстоящата процедура по установяване на наличието на критерии за представителност на работодателските организации.

Освен организационни въпроси, ръководството на БСК обсъди и одобри позиция относно присъединяването на България към еврозоната. Членовете на УС препоръчаха на изпълнителния председател на камарата да предложи на Икономическия и социален съвет да организира специална дискусия  по проблема.

Членовете на УС обсъдиха и представения им доклад за проблемите пред износа. Докладът съдържа констатации, изводи и препоръки, които по решение на УС на БСК ще бъдат представени на вниманието на министъра на икономиката Божидар Лукарски.

 

Дата: 29.01.2016

Източник: БСК

Прочетено: 3435