15.01.2016

Божидар Данев участва в предаването "Тази сутрин" на бТВ

На призива „Стига вече” на вътрешния министър Румяна Бъчварова бизнесът отговори със „Стига вече”. Острата реакция на Румяна Бъчварова дойде след като предпримачите поставиха ултиматум - бързо разкриване на убиеца на собственика на модна къща „Агресия” или министерска оставка.

Бъчварова вчера заяви, че бизнесмените не са специално привилегирована група за МВР. А думите й "Стига вече" провокираха Българската стопанска камара да стартира нова рубрика на сайта си. Озаглавена - "Стига вече". Те представиха и данни, които сочат, че процентът на престъпността, насилието и вандализма в България е много по-висок от средния в ЕС при нарастващи разходи за сигурност и охрана през последните 4 години с 30%.

Искаме да изведем истината в числа, защото има злонамерено, непрофесионално и заблуждаващо говорене от страна на политиците, обяви в предаването „Тази сутрин” председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията числата, с които борави БСК, не са от Евростат. По думите му през последните години бюджетът на МВР е бил свит.

Бившият вътрешен министър Емануил Йорданов смята, че разговорът между бизнеса и вътрешния министър Румяна Бъчварова изначално е тръгнал в грешна посока. Според него бизнесът не е прав да иска оставка на министъра заради едно от всички 100 хил. убийства на година, а министърът не е прав да обявява МВР за „свещена крава”.

ВЖ. ВИДЕО

Дата: 15.01.2016

Източник: bTV

Прочетено: 3581