15.07.2014

"Политиците не трябва да спекулират с въпросите за финансовата стабилност". Това каза пред журналисти Димитър Бранков, зам.-председател на Българската стопанска камара (БСК) относно актуализацията на бюджета и финансовата стабилност на държавата, предаде репортер на Агенция "Фокус". "По отношение на въпроса за финансовата стабилност УС на БСК излезе с декларация по този въпрос. Ще припомня, че се обявяваме за извеждане на политическият дебат от този въпрос. Въпросите на финансовата стабилността въпроси, с които политическите сили не трябва да злоупотребяват и спекулират", каза Бранков. "Съответните решения трябва да се вземат преди всичко на база на възможности, които дава сегашното законодателство и на база на детайлни одитни доклади, които очевидно все още не са се случили, за да могат да бъдат взети адекватни решения", допълни той.

Относно актуализацията на бюджета Бранков каза: "Всички работодателски организации, синдикати имаме обща декларация по отношение на евентуална актуализация на бюджета във връзка със недостига на здравната каса. Знаете, че това се случва редовно. Има две техники за отразяване на въпроса. Едната, чрез ползване на правомощията на Министерски съвет да преразпределя приходи и разходи в рамките на възприетият бюджет – това се е случвало и предишни години". 

"Другата възможност около, която като че ли се обединяват и политическите сили е актуализация на бюджета на база на отчети представени както и от Здравната каса, така и от Министерството на здравеопазването", обясни той.

Дата: 15.07.2014

Източник: Фокус

Прочетено: 4517