10.04.2014

Българската стопанска камара дари мрежово оборудване на
Cisco академията в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Златарица

Българската стопанска камара дари на СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Златарица Cisco оборудване. Петте маршрутизатора и двата Cisco комутатора ще се използват от учениците по време на практическите им занятия в Cisco академията в училището, както и за часовете по информационни технологии. Възпитаник на училището е един от Cisco инструкторите в академията на БСК - Христо Христов.

Cisco академията в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ бе създадена преди 2 години като локална академия на Регионалната Cisco академия на Българската стопанска камара. В нея се обучават учениците от 10 до 12 клас, като идеята на ръководството на училището е да направи обучението по мрежи по-атрактивно и по-достъпно.

„В БСК изповядваме разбирането, че бизнесът устойчиво и целенасочено трябва да подкрепя политиките за качествено образование, което да отговаря на потребностите на икономиката. Това е и причината да дарим скъпоструващото Cisco оборудване в малка гимназия, извън столицата. По този начин бихме искали да покажем, че инвестицията в модерното образование ще допринесе за развитието не само на младите хора, но и на регионите, в които те живеят и в които ще се реализират“, коментира Теодора Борисова, директор на Центъра за компютърно обучение към Българската стопанска камара.

 

Дата: 10.04.2014

Източник: БСК

Прочетено: 3453