01.11.2013

На 1 ноември 2013 г. в гр.Трявна  беше проведена втората годишна конференция на бранша "Мебелно производство и дървообработване". В събитието взеха участие общо 158 участници.

Конференцията беше открита официално от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева и кмета на гр. Трявна - Драгомир Николов.

В речта си Анна Янева подчерта, че българските предприятия за преработка на дървесина и производство на мебели запазват своята икономическа активност, дори в условията на глобализация, както и въпреки световната икономическа криза. Според заместник-министъра, производството на мебели е сред традиционните промишлени производства на България, което разполага с добра суровинна база, изградена инфраструктура и има водеща роля в осигуряването на работни места днес. Фирмите ще имат възможността да участват на национален щанд в Международното мебелно изложение IMM в Кьолн през януари 2014 г., което е включено в индикативната програма на Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, коментира още Анна Янева.

В своето приветствие кметът на Трявна инж. Николов сподели, че в днешно време около 40 фирми продължават славните традиции на някогашните тревненски майстори и всички хора, работещи в тях, са достойни продължители на славните традиции на своите предци. Той изтъкна, че благодарение на техните усилия, знания и умения, дървообработването и производството на мебели е един от съществените отрасли на местната икономика.

Дата: 01.11.2013

Източник: БКДМП

Прочетено: 1952