24.07.2013

ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР "ЕЛЕКТРОМОБИЛИ" вече е сертифициран клъстер и притежава European Cluster Excellence Initiative BRONZE Label Certificate - BGR005201306CIP0484, издаден от ЕSCA - European Secretariat for Cluster Analysis, Berlin.

Бронзовият лейбъл е признание, че ИКЕМ отговаря на европейските стандарти за клъстери и има право да участва в проекти на ЕС за програмния период след 2014г. Отличието е важна стъпка в дейността на клъстера и доказателство за неговото устойчиво развитие.

Европейската инициатива Cluster Excellence (ECEI, www.cluster-excellence.eu) е инициирана от Европейската комисия DG Enterprise end Industry, която разработи методология и инструменти за подкрепа на клъстерните организации. Целта е подобряване на практиките в управлението на клъстери и мрежи.

В този контекст 13 проектни партньори от девет европейски страни, всичките с добър опит в областта на управлението на клъстерите, създадоха единен набор от касетъчни показатели за управление на качеството и разработиха система за обозначаване на професионалното управление на клъстери. Това са стандарти, приети в цяла Европа.
 

Дата: 24.07.2013

Източник: ИКЕМ

Прочетено: 3837