20.11.2012

Електромобили, произведени в Бургас, впечатлиха с качество и пестеливост Германия, която е една от водещите страни в автомобилната индустрия, коментира БНТ.Само няколко месеца след като стъпват на пазара, автомобилите на ток, произведени в морския град, заинтригуваха фирма в Берлин и вече са поръчани първите коли.

Местната фирма сертифицирала модела през август тази година. Причината за интереса на чуждите фирми е ниската цена на возилата и минималният разход на енергия.В началото на декември ще доставим първите четири автомобила в Германия, където тепърва ще започват да се тестват да се види дали са подходящи за немския пазар, казва Борис Червенков, собственик на фирмата производител:

Цената на електрическите автомобили, произведени в Бургас, е два пъти по-ниска от тази на останалите екоколи.Интерес към нашите возила вече са заявили също Холандия и Англия.

"Тенденцията все още да не се продават масово електрически автомобили е заради това, че имат висока първоначална цена."Това беше и водещото в нашия проект: да осъществим ниска първоначална цена с много ниски експлоатационни разходи, така че хората да могат да си я позволяват", казва той.Колите на ток имат доста предимства. Освен ниския разход те са освободени от екотакси, а собствениците им не плащат за синя зона.

 

Дата: 20.11.2012

Източник: vesti.bg

Прочетено: 2787