03.07.2012

На 2 юли от 10.45 часа в комплекса „Спортна София” в Борисовата градина, София, Съюзът на пивоварите в България обяви официалния старт на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. В събитието взеха участие Иван Ценов - зам.-министър на физическото възпитание и спорта, Т. Чобанов – зам.-кмет на София, известните спортисти Георги Глушков, Евгени Иванов, Светлозар Иванов, Надежда Алексиева, членовете на Управителния съвет на Съюза на пивоварите и много гости.

В организираната от Съюза на пивоварите седмица на спорта в комплекса „Спортна София” от 2 до 8 юли, според реда на записване на  желаещите и капацитета на терените, всеки ден от 10 до 13 часа и от 17 до 20 часа безплатно могат да се ползват тенис масите, зоната за петанк и едно мултифункционално игрище.  На посетителите се предлагат спортни забавления, демо участия, анимация и професионални консултации, подходящи за цялото семейство. Като допълнителни дейности по кампанията са включени и грижите на членовете на СПБ към 5 общински спортни площадки в София.

Тодор Чобанов, зам.-кметът на София отбеляза: „Tова е забележителна кампания, първо с достъпа, който хората имат безплатно да спортуват в определените часове и в това, че Съюзът на пивоварите инвестира средства  в спортни площадки.”

Председателят на Съюза на пивоварите в България (СПБ) Александър Грънчаров изрази убедеността на индустрията, че в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта и общинските институции, кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат може да се превърне в дългосрочна програма за семеен и масов спорт. „Силно се надяваме кампанията да е успешна, тъй като спортът възпитава най-доброто у всеки човек, учи го на отговорност и грижа към другите. Вярваме, че тази инициатива ще срещне силна подкрепа и посланието ни Спортът е по-добрият начин децата да пораснат ще мотивира много семейства да превърнат здравословния начин на живот в кауза.”, коментира Ал. Грънчаров.

Партньори на кампанията са Министерство на физическото възпитание и спорта,  Дневният консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН–София, Асоциация „Солидарност”. 

Инициативата на Съюза на пивоварите Спортът е по-добрият начин децата да пораснат е  включена в пакета от ангажименти на индустрията, подкрепящи Европейската стратегия за намаляване вредите от алкохола. Целта е да се предложат спортни дейности за цялото семейство, като част от подходите за превенция употребата на алкохол от тийнейджъри.

Дата: 03.07.2012

Източник: Съюз на пивоварите

Прочетено: 3306