15.10.2017

Остават броени дни до крайния срок за кандидатстване за 13-о издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината". Силен интерес към конкурса има от компании от най-разнообразни икономически сектори. Победителите в 8 категории ще получат наградата си лично от Президента на РБългария Румен Радев. Български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 15 октомври включително. Държавният глава ще връчи наградите по време на Националния иновационен форум на 5 декември 2017 г. 

13-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината ", 2017 се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с БНТ сп. Икономика и онлайн портала Economic.bg 

Кандидатстването се извършва по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2017 г. В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. 

Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в категории според въздействието на отличените иновации. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, който тази година ще се проведе на 5 декември. Президентът на РБългария г-н Румен Радев ще открие събитието и ще връчи наградите. 

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината" стартира през 2004 г. Близо 80 компании са отличени за новаторските си разработки. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие. 

„Внедряването на иновации е от ключово значение за постигането на устойчив растеж. Някои ключови инструменти дадоха тласък на успеха благодарение на мъдрото планиране от страна на българската държава. Български компании създадоха работни места в региона, а не само в страната“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 12-ия Иновационен форум. 

Конкурсът за иновативно предприятие на годината беше интересна възможност да се видят новостите, създавани в България, и да се даде допълнителен кураж на предприемчивите и иновативно мислещите хора“, казва Игор Левин, основател на 

Електросфера ЕООД, с награда в категорията „Пазарно лидерство“ на 12-я Конкурс за иновативно предприятие на годината. 

За повече информация посетете уебсайта на Конкурса или ни пишете на e-mail: innoaward@online.bg, тел: 02/ 9733000 (в. 437, 433). За връзки с медиите, моля пишете на e-mail: maya.tsaneva@online.bg.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Конкурс