08.03.2017

Изпълнителният председател на БСК Божидар Данев ще участва в Тристранна социална среща на високо равнище, на 8 март 2017 г., в Брюксел.

Форумът ще бъде открит от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и премиера на Малта Йозеф Мускат. Българската делегация включва, освен г-н Данев, министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев и президента на КНСБ Пламен Димитров.

Пред участниците в срещата Божидар Данев ще направи изказване на тема „Нови форми на труд и бъдещето на индустрията“.

Програмата на форума включва изказвания на министрите на труда на България, Малта и Естония, ръководителите на най-големите европейските бизнес организации – BUSINESSEUROPE, CEEP и UEAPME, и др.

Основната тема на Тристранната социална среща на високо равнище е „Бъдещето на Европа: диаграма на курса към растеж, заетост и справедливост“. Дискусиите ще се фокусират върху следните три теми:

  1. Ползите от труда, като начин за насърчаване на заетостта и социалното включване;
  2. Нови форми на работа и бъдещето на индустрията;
  3. Европейски стълб на социалните права и ролята на социалните партньори.

Програмата предвижда още преди началото на срещата, изпълнителният председател на БСК Божидар Данев и Бранимир Ханджиев, главен директор в БСК да присъстват на  подписването на Автономното рамково споразумение за активен живот на възрастните хора и подход към поколенията. Споразумението ще бъде подписано от европейските социални партньори - BusinessEurope, CEEP, UEAPME и ETUC.

 

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Тристранна социална среща на високо равнище (Брюксел)